Tijdelijke skateparken als extra ontmoetingsplekken voor jongeren tijdens de zomer.

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tijdelijk skatepark evenementenplein (grote weergave)
De gemeente Oostkamp voorziet een tijdelijk skatepark op het evenementenplein aan OostCampus en een mini ramp aan de Waarde in Waardamme van 1 juli – 31 augustus 2021. Ze wil daarmee extra mogelijkheden voorzien voor jongeren om elkaar tijdens de corona-periode buiten te ontmoeten.

Extra ontmoetingsplekken voor jongeren creëren

De firma plaatst de toestellen eind juni. De bestaande skateparken in Oostkamp, Hertsberge en Ruddervoorde worden vaak gebruikt waardoor de nieuwe spots de drukte helpen verspreiden. We komen zo tegemoet aan de noden van jongeren die extra nood hebben aan sociaal contact met leeftijdsgenoten, wat tijdens de corona-periode erg lastig is. Het is dan ook in dit kader dat de inspanningen geleverd worden. De skate-elementen zullen nieuwe ontmoetingsplekken worden voor jongeren tijdens de zomer.

Positieve samenwerking met jonge skaters

De skatetoestellen komen er na een positieve samenwerking met enkele jonge Oostkampse skaters. Ze dachten mee over welke elementen het beste zouden passen op het evenementenplein en in de Waarde en hielden daarbij rekening met zowel beginners als gevorderden en de reeds bestaande skateparken in Oostkamp. Dezelfde groep skaters zat vorig jaar al mee aan tafel toen er op 1 locatie een pop up skatespot werd georganiseerd op het evenementenplein. Dankzij het succes van vorig jaar wordt het budget verhoogd en wordt dit jaar ingezet op 2 locaties.

In ruil voor de inspanning die de gemeente levert – zo’n 8.627,30 euro – engageren de jongeren zich om zorg te dragen voor de omgeving van skateplekken. Via hun Instagram account ‘Skate.Oostkamp’ motiveren ze nu al jongeren om geen afval achter te laten. Er worden extra rolcontainers voorzien op de nieuwe skateplekken om zwerfvuil tegen te gaan.

Ook Oostkampse skate-kampioenen op de volgende Olympische spelen?

Nu de West-Vlaamse skateboarders Lore Bruggeman en Axel Cruysberghs geselecteerd werden voor de Olympische Spelen in Tokio, neemt de populariteit van de sport wellicht nog verder toe. We hopen dan ook veel jonge sportievelingen te zien skaten deze zomer. Misschien zitten er toekomstige kampioenen voor de volgende Olympische Spelen tussen al dat Oostkamps talent?

op 09 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP