De winnaars van de Fair Trade affichewedstrijd zijn bekend

Op donderdag 3 juni werden in OostCampus de winnaars bekend gemaakt van de Fair Trade affichewedstrijd. Zowel de publieksprijs als de juryprijzen werden overhandigd aan de jonge ontwerpers.

Voor de publieksprijs kon heel de maand mei online een stem worden uitgebracht. Er werden bijna 800 stemmen geregistreerd. Het bleek een echte nek-aan-nek race. De winnaar haalde het maar nipt van zijn opvolger.

Bedoeling van de actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade en om Fair Trade zichtbaar te maken. De jongeren mochten hun inspiratie de vrije loop laten.

De Oostkampse creatievelingen ontvangen een waardebon die ze kunnen spenderen aan Fair Trade-lekkers in de wereldwinkel van Oostkamp. In totaal was er een prijzenpot van 65 euro te verdelen. Naast de bonnen ontvangen de winnaars ook een gepersonaliseerde chocoladetrofee. Fee Defoort, een 22 jarige Ruddervoordse, heeft de trofeeën ontworpen. De chocolatier liet zich eerder al opmerken door het schilderen van portretten met cacao tijdens Bruges in Choc. 

Juryprijs:

1ste plaats: Jack Sander – Middenschool Sint-Pieter

2de plaats: Saar Rogiers – BS Koning Boudewijn

3de plaats: Warre Berens - Middenschool Sint-Pieter

Publieksprijs:

Amélie Van der Jeught – VBS De Vaart

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website van fairtradegemeente.  

op 03 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP