Kermis Ruddervoorde gaat door: focus ligt op najaar

kermis (grote weergave)
Het jaarlijkse kermisweekend eind juni in Ruddervoorde gaat in een afgeslankte versie door. Omwille van de corona-maatregelen zal het geen uitgebreid feestweekend worden zoals vóór de corona-crisis. Daarvoor richten we onze pijlen op de kermis in september, wanneer er meer mogelijk zal zijn.

In het weekend van 26 en 27 juni zal er kermis zijn in Ruddervoorde centrum. Dit houdt in dat er een loopwedstrijd wordt georganiseerd en dat handels- en horecazaken in de mogelijkheid zijn om op zaterdag en zondag hun deuren te openen. Aan foorkramers wordt de kans geboden om dat weekend aanwezig te zijn. We wachten nog op hun bevestiging om mee te delen wie er zal staan.

Normaal zijn er ook optredens tijdens het kermisweekend. De muziekoptredens worden echter verschoven naar de kermis in september in Ruddervoorde. We verwachten heel wat versoepelingen van de corona-maatregelen tegen dan, zodat we met meer mensen én minder regels samen kunnen genieten van de optredens. En niet enkel van de optredens: de kermis in september moet een compleet kermisfeest worden, daar ligt de focus nu op.

Burgemeester Jan de Keyser: “Dit is geen fijne beslissing om te nemen, de kermis in Ruddervoorde maar half laten doorgaan. Maar we zitten nu eenmaal in een overgangsfase, waarbij we de corona-maatregelen moeten respecteren. Er is gekozen om meer energie te steken in een feestelijke septemberkermis, inclusief muziekoptredens en samenwerkingen met verschillende lokale actoren. En belangrijk: het is voor de verenigingen in de maand september de ideale timing om hun werking opnieuw op te starten. Met de kermis in september wordt er een uniek startschot aangeboden.”

op 28 mei 2021
Nieuwsoverzicht
LCP