Permanente regenbogen in OostCampus als symbool voor gelijkheid en verdraagzaamheid

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Regenboog in OostCampus (grote weergave)
Op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie, huldigde de gemeente Oostkamp 2 permanente regenbogen in OostCampus in. Hiermee benadrukt het gemeentebestuur het belang van gelijkheid en verdraagzaamheid: in 8020 mag iedereen zichzelf zijn.

Het is ondertussen 31 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag, 17 mei, uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). En het is anno 2021 nog steeds nodig dat deze dag onder de aandacht wordt gebracht: eerder dit jaar stond het land in rep en roer na geweldpleging wegens discriminatie tegen holebi’s.

Sinds dat voorval staan aan de ingang van OostCampus 2 regenboogvlaggen. Jaarlijks staan die er ook op 17 mei. Dit jaar wilde het gemeentebestuur zorgen voor een blijvend symbool om aan te geven dat iedereen in 8020 zichzelf mag zijn, dat geweld nooit goed te praten is en dat Oostkamp een inclusieve gemeente wil zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. In het sas van OostCampus, aan de ingang via de Siemenslaan, zijn er daarom op de muur 2 regenbogen geschilderd. Bij het binnen en buitengaan van OostCampus wordt iedereen er zo steeds aan herinnerd dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Op 17 mei werd ook aan de straatkant van OostCampus een nieuwe regenboogvlag gehesen aan de vlaggenmast.

op 17 mei 2021
Nieuwsoverzicht
LCP