Breng dit meesterwerk van Oostkampenaar Valentin Henneman thuis

Breng dit meesterwerk naar huis (grote weergave)
Het verloren gewaande portret van de Brugse drukker Pieter Raoux van de hand van Henneman ... help jij mee dit stukje erfgoed een nieuw leven te geven?

Weet jij wie de man achter de Oostkampse straatnaam Valentin Henneman is? Heemkring Oostkamp (HKO) brengt het boeiende levensverhaal van deze veelzijdige kunstenaar (1861-1930) in een nieuwe publicatie op het einde van dit jaar. In haar zoektocht ontdekte HKO het verloren gewaande portret van de Brugse drukker Pieter Raoux van de hand van Henneman. Krijgt dit portret straks een nieuwe thuis in het Gemeentehuis van Oostkamp?

HKO zou het een bijzondere eer vinden dit werk te kunnen aankopen, restaureren en het een nieuwe thuis te kunnen geven. Dit portret bevestigt de kwaliteiten van Valentin Henneman als een van de meeste getalenteerde Oostkampse kunstenaars uit het begin van de 20ste eeuw.

Als eerste heemkring in Vlaanderen start HKO een growfundingactie op samen met Histories, Faro, de gemeente Oostkamp en Lions Club Oostkamp. Samen willen ze 7.000 euro inzamelen. Iedereen kan hiertoe bijdragen in de vorm van ‘rewards’. Het principe is eenvoudig: je schenkt een bijdrage en in ruil hiervoor krijg je ‘iets’ terug. Dat ‘iets’ is heel divers: een publicatie, een online voordracht, een fietstocht, een workshop portrettekenen, een bezoek aan de restaurateur, een nocturne voor een select gezelschap. Er zijn rewards van 10, 25, 35, 55, 100, 200, 300 en 500 euro.  Slaagt de actie niet, dan krijgt iedereen zijn geld terug! Elke bijdrage, klein of groot, wordt heel erg geapprecieerd. Doe je mee?

Steun dit project

Wil je dit project wel steunen maar liever niet online betalen? Dan kan je ook rechtstreeks storten op rekeningnummer BE39 7380 0147 4119 van Heemkundige Kring Oostkamp met als mededeling 'growfunding Henneman'. 

op 11 mei 2021
Nieuwsoverzicht
LCP