Stem op jouw favoriete Fair Trade affiche en bepaal mee de publieksprijs

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fair Trade tekenwedstrijd (1) (grote weergave)
Op 8 mei 2021 is het Wereld Fair Trade dag. Voor deze gelegenheid werden scholen uitgedaagd om na te denken over Fair Trade en een affiche te ontwerpen. Nog tot 31 mei kan je online stemmen voor je favoriete affiche.

De Fair Trade affichewedstrijd werd vorig jaar ook al georganiseerd. Toen kon door de strenge lockdown enkel Middenschool Sint-Pieter digitaal deelnemen. Voor deze tweede editie nemen 14 klassen uit 7 verschillende scholen deel. Per klas werd de beste affiche door de leerlingen geselecteerd en bezorgd aan de Fair Trade trekkersgroep.

Creatief nadenken over Fair Trade

Bedoeling van de wedstrijd is vooral om jonge geesten creatief te laten nadenken over een duurzame, eerlijke toekomst. Zowel voor de boeren dichtbij, als de boeren in het Zuiden zijn eerlijke prijzen, goede werk- en milieuomstandigheden van groot belang.

Online stemmen voor je favoriete affiche

Elk van de 15 ingezonden affiches is dus eigenlijk al een winnaar, maar jouw favoriet kan in de prijzen vallen. Van 8 – 31 mei kun je online stemmen. Ook de jury zal zich beraden over een top 3. De winnaars maken we in juni bekend. De affiches zullen in de loop van de maand mei opduiken in het straatbeeld aan de ramen van de makers en zorgen zo voor meer zichtbaarheid en sensibilisering.

op 04 mei 2021
Nieuwsoverzicht
LCP