Waar moet je wandelen als er geen voetpad is?

zicht op Rooiveldstraat: waar wandelen? (grote weergave)
Links, rechts of mag je kiezen?

De wegcode schrijft het volgende voor:

  1. Als er geen voetpad is, moet je op de begaanbare berm (verhoogd of gelijkgronds) wandelen, links of rechts naar keuze.
  2. Is dat niet mogelijk, gebruik dan de parkeerzone of het fietspad. Let wel op: op een fietspad hebben fietsers voorrang. Wandel tegen de richting in. Dan zie je de fietsers komen en kan je plaats maken.
  3. Zijn de berm, het fietspad of de parkeerzone geen optie, zoals op de foto, dan stap je op de rijbaan, zo links mogelijk en achter elkaar. Enkel als het te verantwoorden is om toch rechts op de rijbaan te stappen, dan mag dit. Dat kan bijvoorbeeld de veiligste optie zijn in een bocht, waar de zichtbaarheid aan de linkerkant erg beperkt is.
  4. Maak een veilige keuze en geniet van je wandeling! 

Ga je met je hond op stap?

  • Hou je hond aan de leiband op openbaar domein en in de groene ruimten die voor het publiek opengesteld zijn.
  • Voor wie graag zijn hond vrij wil laten loslopen, hebben we goed nieuws. Binnenkort is de hondenlosloopzone (6.000 m²) in de Legendaledreef in de wijk Nieuwenhove afgewerkt.
  • Niemand vindt het leuk om met hondenpoep aan zijn schoenen thuis te komen. Daarom: gebruik de hondenpoepzakjes. Gooi die in een vuilbak en niet in de wegberm.
  • Een dikke duim voor de hondenbaasjes die zich (al) aan deze verplichtingen houden!
op 27 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP