Gratis deelfietsen voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum komt

Deelfietsen vaccinatiecentrum (grote weergave)
De gemeenten Oostkamp en Beernem voorzien gratis deelfietsen voor wie vanaf het station van Oostkamp naar vaccinatiecentrum De Valkaart wil fietsen. Er staan 6 fietsen klaar. Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen die gratis ontlenen.

Gemeenten Oostkamp en Beernem voorzien extra mogelijkheden voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum komt.

Het zullen vooral inwoners van Beernem zijn die met de trein naar het vaccinatiecentrum komen. Wanneer zij aankomen aan het station van Oostkamp, is het nog zo’n 1,2 km tot aan vaccinatiecentrum De Valkaart. Om die transfer zo vlot en duurzaam mogelijk te laten gebeuren, hebben beide gemeentes de handen in elkaar geslagen en gekozen voor het plaatsen van gratis deelfietsen aan het station van Oostkamp. Maar ook studenten kunnen van het aanbod gebruik maken. 

Niet enkel het gebruik van de deelfiets is gratis, je kan ook gratis treinen. NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum verplaatst. Info over de gratis vaccinatietickets vind je op de website van NMBS. 

Hoe ontleen je zo’n gratis fiets?

Door de mobit app te downloaden en daarop te registreren, kan je de deelfiets gratis ontlenen. Je scant dan de fiets die je wil gebruiken en kan meteen je rit starten. Wanneer je aankomt bij het vaccinatiecentrum of je rit beëindigt aan het station, scan je de fiets opnieuw om die te sluiten.

Het systeem werd vorige zomer al getest tijdens een proefproject in Oostkamp en krijgt nu dus een nieuwe invulling.

De fietsen zullen tot 15 augustus te vinden zijn aan de fietsenstalling in de Stationsstraat in Oostkamp.

op 23 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP