Oostkamp steunt wielerfans en tennissers tijdens corona-periode

noun_Sports_1843319 (1).png (grote weergave)

De gemeente voorziet een financiële ondersteuning van Velosport Riddersport vzw voor de live uitzending op Focus-WTV van de wielerwedstrijd elite met contract op 19 mei 2021. Daarnaast worden 1.200 uren op de buitentennisvelden van TC Orscamp gratis ter beschikking van inwoners gesteld omwille van de sluiting van de verouderde gemeentelijke tennisvelden in De Valkaart.

Financiële steun voor live uitzending wielerwedstrijd voor elite met contract in Ruddervoorde

Door de corona-pandemie dreigt 2021 het tweede jaar op rij te worden waarin Velosport Riddersport vzw de wielerwedstrijd voor elite met contract zou moeten afgelasten omwille van het verbod op aanwezigheid van toeschouwers. Dit is niet alleen spijtig voor de renners en voor de organisatoren, maar vooral ook voor de toeschouwers zelf.

Om de aflassing te vermijden werd een samenwerking tussen Velosport Riddersport vzw, de gemeente Oostkamp en Focus-WTV opgezet. Velosport Riddersport vzw staat via crowdfunding in voor 8.000 euro en de gemeente legt de aanvullende 16.000 euro bij om Focus-WTV toe te laten de laatste twee uren van de wedstrijd live op TV te brengen.

De gemeente neemt dit engagement vanuit de traditie dat Oostkamp een wielergemeente is met onder andere de jaarlijkse superprestigewedstrijd cyclocross en de vroegere twee beroepswielerwedstrijden waarvan de wedstrijd in Ruddervoorde is overgebleven. Daarnaast zijn er jaarlijks n.a.v. het kermisgebeuren diverse wielerwedstrijden voor jongeren. Door deze uitzonderlijk steunmaatregel kunnen wielerfans dit jaar live genieten van de wedstrijd op Focus-WTV. Het ondersteunen van deze wielerwedstrijd is ook een ideale manier om de gemeente regionaal te promoten binnen West-Vlaanderen. Daar plukken de lokale horeca en handelaars mee de vruchten van.

Oude tennisvelden De Valkaart verdwijnen. 3 uur gratis tennis per inwoner tijdens daluren bij TC Orscamp

Bij het oprichten van tennishal door TC Orscamp, werd door de gemeente bedongen dat 1.200 daluren op de buitentennisvelden ter beschikking van de gemeente worden gesteld. Daarnaast had de gemeente 3 buitentennisvelden in De Valkaart, deze konden gereserveerd worden via onze webshop of zonder reservatie gratis gebruikt worden.  Uit een technische controle van die 3 tennisvelden, die intussen meer dan 40 jaar oud zijn, is gebleken dat ze niet langer aan de veiligheids – en kwaliteitsvereisten voldoen. Ze zullen voor het publiek gesloten worden vanaf 13 mei.

Om de Oostkampse sportievelingen die niet bij een club aangesloten zijn ook in deze corona-tijden speelgelegenheid te bieden, werd een overeenkomst met TC Orscamp gesloten. Inwoners kunnen tijdens 1.200 daluren op de buitentennisvelden van TC Orscamp gratis tennissen tijdens de eerste 3 uur die ze (ten vroegste 24 uur vooraf) reserveren. Deze regel geldt tot 30 september 2021. Na de gratis aangeboden uren van de Gemeente kan je nog steeds genieten van de tennisterreinen. Dit onder het gewone verhuursysteem van TC Orscamp.

De gemeente vergoedt TC Orscamp aan 4 euro per opgenomen tennisuur voor het gebruik van de installaties, o.a. dagelijkse onderhoud terreinen, gebruik sanitair, ter beschikking stellen van de reservatietool van TC Orscamp,…

op 23 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP