Financiële ondersteuning voor Oostkampse ondernemers

Meer dan ooit hebben ondernemers nood aan professioneel advies en begeleiding op maat. UNIZO heeft een aanbod uitgewerkt waarop alle ondernemers kunnen intekenen. De gemeente betaalt 50% van het inschrijvingsgeld terug, met een maximum van 250 euro per onderneming.

De corona-crisis zorgt ervoor dat ondernemers constant op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren om hun zaak door deze crisis te loodsen. Meer dan ooit hebben ondernemers nood aan professioneel advies en begeleiding op maat van het bedrijf. Ondernemers gaven deze nood ook aan in het corona-impactonderzoek van vorig jaar. Daarom heeft de gemeente een aantal actiepunten uitgewerkt:

  • ondernemers kregen eind maart de kans om gratis in te tekenen op een online leerplatform (meer dan 50 geïnteresseerden) en zijn sinds april hiermee aan de slag gegaan
  • uitbreiding terrassen van horeca-zaken ook dit jaar mogelijk
  • vanaf 1 mei financiële ondersteuning bij het volgen van een UNIZO-coachingtraject

Financiële ondersteuning bij het volgen van een UNIZO-coachingtraject

UNIZO heeft een coachingtraject uitgewerkt waarop alle ondernemers kunnen intekenen. Deze begeleidingen zijn volledig op maat van het bedrijf en bieden een persoonlijk ondernemersklankbord over diverse thema’s zoals: strategie, toekomstvisie en financiën ... Doorheen verschillende face-to-face adviesgesprekken worden tools aangereikt die de ondernemer versterkt en doet slagen in verschillende aspecten van het ondernemerschap.

Ondernemers die een UNIZO-coachingstraject volgen, kunnen rekenen op een financiële tussenkomst van de gemeente: 50% van het inschrijvingsgeld, met een maximum van 250 euro per onderneming, zal worden terugbetaald. Hierdoor wordt er een duurzame stimulans gegeven aan ondernemers die door de corona-crisis coaching en advies nodig hebben bij het verder uitbouwen van hun onderneming. De tussenkomst geldt voor:

  • bepaalde UNIZO- coachingstrajecten over strategie, toekomstvisie en financiën
  • aanvragen tussen 1 mei 2021 en 31 december 2022

Deze tussenkomst is op de Gemeenteraad van april goedgekeurd. 

Ondernemingen dienen hun aanvraag voor financiële ondersteuning samen met een bewijs van het betaalde inschrijvingsgeld en een attest van het doorlopen van het ganse begeleidingstraject in bij de dienst Lokale Economie van de gemeente Oostkamp via het e-formulier ‘Financiële ondersteuning ondernemer UNIZO-coachingtraject’.

Jan de Keyser: “Het is belangrijk om in te zetten op duurzaam ondernemen, dat rekening houdt met de toekomst. Daarom willen we de Oostkampse ondernemers zelf versterken, zodat ze leren om flexibeler om te gaan met externe factoren die hun pad kruisen. Hen ondersteunen bij het volgen van opleidingen speelt daarin een grote rol. Een frisse kijk van buitenaf is van groot belang om op een creatieve manier in te spelen op de huidige crisissituatie. Zo blijven we werken aan een sterk ondernemend 8020.”

op 23 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP