In juli en augustus is Sint-Pietersplein opnieuw extra huwelijkslocatie in Oostkamp

Huwelijk (grote weergave)
Wie in juli en augustus in het huwelijksbootje stapt, zal dit kunnen doen op het Sint-Pietersplein in het centrum van Oostkamp. Vorig jaar werd dit plein tijdelijk voorzien als extra trouwlocatie en dat werd positief onthaald door de bruidsparen.

Burgerlijke huwelijken konden lange tijd enkel voltrokken worden in de raadzaal van het Gemeentehuis op het Gemeenteplein in het centrum van Oostkamp. Sinds 2012 werd de raadzaal in OostCampus toegevoegd als locatie voor het voltrekken van huwelijken. Het Gemeentehuis is de laatste jaren de populairste trouwlocatie.

Nieuwe buitenlocatie

Op 18 juni 2020 besliste de Gemeenteraad om het Sint-Pietersplein tijdelijk voor enkele maanden toe te voegen als externe locatie voor het voltrekken van huwelijken. Deze beslissing kwam er door de toenmalige stand van zaken van de corona-crisis. De raadzaal in het Gemeentehuis was op zich voldoende groot om het toegelaten aantal mensen in veilige omstandigheden te ontvangen. Het Sint-Pietersplein leende er zich echter ook toe om in de zomer, bij goed weer, als locatie te dienen om huwelijken te voltrekken. Zo stapten in de maanden juli en augustus 2020 9 bruidsparen in een sheltertent op het Sint-Pietersplein in het huwelijksbootje. Ze waren een voor een enthousiast over deze buitenlocatie.

Ook in de zomermaanden van 2021 zou er een shelter op het Sint-Pietersplein geplaatst worden. De gemeente wil de locatie dan ook opnieuw als huwelijkslocatie voorzien en dit voor de periode van 1 juli tot en met 31 augustus 2021. De Gemeenteraad van april heeft hiervoor toestemming gegeven.

Bruidsparen die hun huwelijk voor deze zomer al eerder vastlegden, worden door de dienst Burgerzaken / Onthaal gecontacteerd om deze alternatieve locatie voor te stellen. Bruidsparen die hun huwelijk nog moeten vastleggen en deze zomer willen huwen, zullen deze optie voorgesteld krijgen bij de aangifte van hun huwelijk. De aangifte van het huwelijk gebeurt op afspraak. Een afspraak maken kan via 050 819 890, burgerzaken@oostkamp.be of via de online afsprakenmodule.

op 23 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP