Kindergemeenteraad Oostkamp lanceert de Buitenspeelkaart

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op de eerste Kindergemeenteraad van dit schooljaar, op woensdag 25 november, kwam het voorstel om een Buitenspeelkaart te ontwerpen. Dit idee kwam naar boven naar analogie met de Burenhulpkaart.

Bedoeling van de kaart is om duidelijk te maken dat in het huis waar er een kaartje ophangt een jongen of meisje woont dat graag wil buiten spelen.

Het eenvoudig, maar heel uitnodigend idee van een Buitenspeelkaart komt van de leden van de Kindergemeenteraad zelf.  Als je de Buitenspeelkaart ophangt op een plaats die zichtbaar is vanaf de straatkant, toon je aan dat je wil buiten spelen. Zo is de drempel om aan te bellen bij elkaar minder groot en kunnen kinderen elkaar sneller leren kennen.

De leden van de Kindergemeenteraad hebben de Buitenspeelkaart ontworpen tijdens de digitale Kindergemeenteraad van woensdag 31 maart.

De kaart kan je online vinden en downloaden op onze website. De Kindergemeenteraad roept alle kinderen in 8020 dan ook op om de Buitenspeelkaart op te hangen aan het raam en zo te tonen aan de andere kinderen in de straat dat ze buiten willen spelen.

De gemeente ondersteunt dit initiatief en helpt de boodschap verspreiden naar scholen, via straatambassadeurs, via sociale media en de gemeentelijke nieuwsbrief.

Dit initiatief wordt niet toevallig voorgesteld op Buitenspeeldag, want het sluit ook naadloos aan bij het idee achter deze ‘feestdag voor kinderen’!  

op 21 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP