Oostkamp herbevestigt titel als FairTrade gemeente

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

FairTrade gemeente (grote weergave)
Dat gebeurde aan de hand van de Fair-O-Meter, een vragenlijst om het gemeentelijk engagement voor eerlijke handel te meten. Oostkamp haalt met een ‘A’ de hoogste score.

Vorig jaar werd de Fair-O-Meter voor het eerst gelanceerd. Oostkamp scoorde toen ook al hoog met 80/100. Op basis van de feedback van gemeenten werden enkele zaken herbekeken, met als gevolg een ander puntensysteem dat twee jaar geldig is.

De laagst mogelijke score was een ‘E’. 188 gemeenten hebben de Fair-O-Meter ingevuld. De gemiddelde score bleek een B te zijn. De score en herbevestiging van de titel als FairTradeGemeente is 2 jaar geldig.

De mooie score is een hart onder de riem van de Fair Trade trekkersgroep en een pluim voor de inspanningen die inwoners, verenigingen, handelaars en het gemeentebestuur leveren rond duurzaamheid. Het is echter niet zo dat we hiermee onze lauweren kunnen rusten. Er is blijvend aandacht nodig voor dit thema. Fair Trade komt op voor eerlijke prijzen voor producenten, voor betere werkomstandigheden, voor zorg voor het milieu, voor korte keten … Samen hebben we nog een weg af te leggen, met aandacht voor alle duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Je kunt de score van Oostkamp en andere gemeenten opzoeken via de website van Fair Trade Gemeenten.

op 20 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP