#8020 babbelbank op toer in Oostkamp

#8020 babbelbank in Hertsberge (grote weergave)
In 2020 zorgde de #8020 babbelbank voor fijne ontmoetingen, leuk speurplezier en het ontdekken van nieuwe plekjes in de eigen gemeente. Dit gaat in 2021 gewoon door: de babbelbank duikt vanaf nu terug op in het straatbeeld, op locaties gekozen door inwoners.

#8020 babbelbank: wat is dat?

In 2020 maakten medewerkers van de gemeente een ruime zitbank uit oude meubelen en stembussen. In het middelste stuk van de bank is een opbergruimte waarin je o.a. een boek met oude foto’s van Oostkamp, een gastenboek en een inspirerende gids rond veerkracht terugvindt. Deze bank ging vorig jaar op toer in de gemeente en zorgde voor spontane ontmoetingen en gesprekken tussen jong en oud. Inwoners leerden ongekende plekjes in 8020 kennen en lieten hartverwarmende boodschappen achter in het gastenboek. De babbelbank hield een winterslaap en is nu klaar voor een nieuwe tocht doorheen de gemeente.

Bank zoekt plek

In de voorbije maanden riep de gemeente de inwoners op om locaties door te geven waar de babbelbank dit jaar zou kunnen staan. Uit de vele reacties is een selectie gemaakt. De eerste locatie van de babbelbank in 2021 wordt het kruispunt van de Scharestraat en Proosdijstraat in Hertsberge. Vanaf 19 april is de bank daar te vinden, een extra plek voor ontmoeting. De bank wordt maandelijks verplaatst, met uitzondering van juli en augustus.

Zoek de bank

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zal de bank om de 14 dagen verplaatst worden naar een geheime locatie. Wie als eerste een foto van zichzelf op de bank post in de Facebookgroep #8020 ontvangt een leuke attentie. Vorig jaar leverde deze actie heel wat leuk speurplezier en beestige foto’s op.

op 19 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP