Silhouetten in het straatbeeld om op te roepen tot verbondenheid en positiviteit

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Silhouetten met spreuken (grote weergave)
In corona-tijden is sociaal contact niet evident. Zeker voor mensen die zich eenzaam voelen, is het nu extra moeilijk. Door houten silhouetten op verschillende locaties in het straatbeeld te plaatsen, willen we iedereen in onze warme gemeente 8020 stimuleren om met elkaar te praten.

De gemeente Oostkamp roept daarmee op om elkaar op een veilige manier aan te spreken en te ontmoeten. Een glimlach, een kort babbeltje, eens zwaaien naar elkaar … kan een wereld van verschil maken voor wie zich op dit moment eenzaam voelt.

Deze actie met de silhouetten op de banken moet vooral eenzaamheid en de oproep tot verbondenheid en optimisme zichtbaar en bespreekbaar maken. De spreuken die op de silhouetten staan zijn divers en hebben vooral de bedoeling om de interactie tussen inwoners te stimuleren. Het idee kwam van de gemeente Kapellen, waar vorig jaar een dergelijk project liep om eenzaamheid zichtbaar te maken.

Als warme gemeente is het van belang om iedereen te blijven bereiken en te helpen waar nodig om deze uitdagende corona-periode zo goed mogelijk door te komen. De sociale dienst is op verschillende vlakken actief om inwoners te steunen waar nodig in deze moeilijke tijden. Ondersteuning voor huisvesting, voeding, financieel … zijn minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. Daarnaast worden buren ook gestimuleerd om met elkaar in contact komen als ze hulp nodig hebben en helpen straatambassadeurs eventuele moeilijkheden mee opvangen of signaleren. Sinds kort staat op verschillende plaatsen ook burenhulpbrievenbussen. Inwoners kunnen op deze manier laten weten dat ze zich zorgen maken om hun buren.

op 06 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP