Vaccinatiecentrum De Valkaart werkt voor reservelijst 65-plussers voorlopig verder met de eigen registratie

noun_Syringe_149857 (2) (grote weergave)

De Vlaamse Overheid kondigde dit weekend de start aan van QVax. Qvax is een online tool waar iedereen zich kan registreren op een reservelijst voor zijn vaccinatie tegen Covid-19. Oostkamp en Beernem hadden eerder al een eigen digitaal formulier voorzien voor de registratie van 65-plussers. Dat formulier wordt voorlopig verder gebruikt. Er zal voor vaccinatiecentrum De Valkaart pas met de QVax gewerkt worden, als volgende bevolkingsgroepen aangesproken worden.

Een aantal weken terug startte vaccinatiecentrum De Valkaart al met een eigen reservelijst voor 65-plussers, in afwachting van de oplossing van de Vlaamse Overheid. 65-plussers van Oostkamp en Beernem hebben zich massaal geregistreerd op die reservelijst (www.oostkamp.be/reservelijst) en kunnen dit blijven doen. Deze lijst wordt gebruikt voor het invullen van eventueel vrijgekomen plaatsen in het vaccinatiecentrum De Valkaart. De reservelijst werkt goed, het heeft geen zin om op dit moment om te schakelen. Dat zou alleen maar verwarring veroorzaken.

Pas van zodra de volgende leeftijdscategorieën aan bod komen, overwegen Beernem en Oostkamp het gebruik van QVax. Dit zal op dat moment ook duidelijk aangekondigd worden, zodat iedereen weet waar hij zich kan aanmelden voor de reservelijst. Inschrijven op QVax heeft voor Beernem en Oostkamp dus voorlopig nog geen zin. Zeker voor de 65-plussers die zich nog niet geregistreerd hadden en die toch nog op de reservelijst willen komen, wordt opgeroepen dit te doen via www.oostkamp.be/reservelijst of www.beernem.be/reservelijst. Vaccinatiecentrum De Valkaart volgt hoe dan ook de volgorde van vaccinatie zoals bepaald door de hogere overheid wat betreft leeftijdscategorieën en prioritaire beroepen. In deze fase nodigt de Vlaamse Overheid ook de risicopatiënten uit. De gemeenten mogen hier uit privacy-redenen zelf geen lijst voor aanleggen.

op 06 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP