Laat het zoemen met bloemen: vraag je gratis zakje bloemzaad aan

Laat het zoemen (grote weergave)
De jaarlijkse actie van Provincie West-Vlaanderen om de bijenpopulatie te helpen, was erg succesvol. 10.000 zakjes zaad werden verdeeld en zo krijgt de bijenpopulatie er 70.000 m2 bloemenakker bij! Vanaf 15 april kan je opnieuw zakjes bloemzaad bestellen. Snel zijn is de boodschap!

Door een stukje tuin aan te leggen als bloemenakker, zorg je voor biodiversiteit in je tuin en help je de bijen in jouw omgeving. Het is dus niet alleen mooi, maar ook heel nuttig om hierop in te zetten. 

Er werden in maart massaal veel zakjes bloemzaad besteld bij lancering van de actie en op anderhalve dag was de voorraad op. Daarom besliste Provincie West-Vlaanderen om aan een nieuwe voorraad te werken. 
Vanaf 15 april kun je hier terug een gratis zakje bloemenzaad bestellen. Dat is nog ruim op tijd om dit jaar in te zaaien!

Samenstelling van het mengsel: dille, bernagie, goudsbloem, korenbloem*, boekweit, inkarnaatklaver*, nigella, gewone klaproos*, echte kamille, gele ganzenbloem*. De soorten met een * zijn de wilde variëteiten.

Je zakje bestellen kan op de pagina van Provincie West-Vlaanderen.

op 05 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP