Nieuw aangelegde visvijver en ligweide maken park De Valkaart nog mooier

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Visvijver en ligweide De Valkaart geopend (grote weergave)
Om het recreatiegehalte van domein De Valkaart nog wat te verhogen, werden vorig jaar enkele werken uitgevoerd. De visvijver werd heraangelegd en er is een ligweide ontworpen met 4 houten ligbedden.

De bestaande visvijver aan de kant van de Stationsstraat werd schoongemaakt en er zijn 8 nieuwe visstekken voorzien. Ter hoogte van villa ’t Valkennest werd een ligweide met 4 houten ligbedden aangelegd. Het park krijgt zo enkele leuke extra troeven.

In 2015 stelde de gemeente een studiebureau aan om een parkbeheerplan op te maken voor het Beukenpark, Hogedreef en De Valkaart. Dit is een toekomstvisie om van deze parken een samenhangend en kwalitatief groendomein te maken. Via een enquête en tijdens een parkwandeling konden bezoekers, gebruikersgroepen en omwonenden hun mening geven.

Op basis daarvan werd het parkbeheerplan opgesteld. Een van de punten in dit plan is het historisch parkgedeelte van De Valkaart (groenzone rond villa ’t Valkennest) restaureren en oude parkbomen beschermen door concurrerende beplanting weg te nemen.

Vanaf eind augustus vorig jaar startte een volgende fase van de uitwerking van dit parkbeheerplan. Daarbij werd werk gemaakt van de visvijver aan de Stationsstraat en een ligweide achter villa 't Valkennest.

Deze inrichtingswerken werden uitgewerkt en opgevolgd door studiebureau Atelier Artisjoc en uitgevoerd door aannemer Frans Maes nv. Dit voor een bedrag van 86.559,77 euro incl. BTW.

Visvijver

De vijver ter hoogte van de Stationsstraat werd als visvijver gerestaureerd.  Zo’n 500 kubieke meter slib uit de vijver werd verwijderd en afgevoerd en de vijver werd zacht hellend aangelegd. Er zijn nu 8 visstekken waar de vissers kunnen zitten. Nu er opnieuw voldoende water aanwezig is in de vijver, wordt er 75 kg blankvoorn in de vijver geplaatst. De komende 2 jaren wordt in totaal nog eens 150 kg vis bijgeplaatst (blankvoorn, rietvoorn, baars, zeelt en snoek).

Ligweide

Daarnaast is de nieuwe ligweide een mooi staaltje van ‘genieten in het groen’ geworden. De 4 houten ligbedden zijn te vinden aan de achterkant van villa ’t Valkennest. Ze zijn omringd door groen en bomen en vormen een perfecte rustplek tijdens een wandeling, lunchpauze of op een zomerse middag.

Oostkamp heeft zo weer wat leuke plekjes bij om op mooie dagen van de eigen buurt te kunnen genieten.

op 26 maart 2021
Nieuwsoverzicht
LCP