Binnenkort twee nieuwe parkeerplaatsen op het Sint-Pietersplein met laadpaal voor elektrische voertuigen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Elektrisch rijden (grote weergave)
De voorbereidingen voor twee parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische voertuigen op het Sint-Pietersplein kunnen starten. Nog voor de zomer zal Fluvius de laadpalen plaatsen zodat 2 wagens hier elektrische stroom kunnen opladen.

Als gemeente willen we mee inzetten voor een beter klimaat en elektrisch rijden is daar één van de elementen in. Zo werd er een samenwerking aangegaan met Coopstroom vzw voor 3 elektrische deelwagens en het plaatsen van zonnepanelen op OostCampus en De Wara. Er zijn ook op diverse plaatsen openbare laadpalen voorzien voor elektrische voertuigen.

Binnenkort komen er dus 2 parkeerplaatsen met laadpalen op het Sint-Pietersplein bij. De aanpassing van het verkeersreglement voor deze plaatsen werd goedgekeurd door de Gemeenteraad op 18 maart. Hierna kan Fluvius starten met het plaatsen van de laadpalen.

Fluvius heeft op vraag van de Vlaamse Regering een aanbesteding gedaan voor de plaatsing van elektrische laadpalen voor de periode 2017 – 2021. Voor de gemeente Oostkamp komt dit neer op ongeveer 1 paal per jaar die geplaatst moet worden.

De eerste elektrische laadpaal op openbaar domein werd eind 2017 geplaatst in de Marechalstraat. De tweede paal werd in 2018 op het Sint-Elooisplein geïnstalleerd. In 2019 werd een derde paal geplaatst op het Moerbruggeplein. In 2020 liep men wat vertraging op doordat Allego een studie heeft uitgevoerd naar de rendabiliteit van de laadpalen.

In december 2020 werd de strategie door de uitbater van de laadpalen Allego gewijzigd. Zij stelden vast in hun studie dat er op heel wat locaties té weinig gebruik gemaakt wordt van de publieke laadpalen om deze rendabel te houden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de volgende laadpaal in Oostkamp enkel nog ergens in het centrum van Oostkamp kan geplaatst worden. De locatie hiervoor is dus de voorziene nieuwe locatie op het Sint-Pietersplein.

op 19 maart 2021
Nieuwsoverzicht
LCP