Jeugdboekenmaand: lezen is een feest

Jeugdboekenmaand lezen is een feest (grote weergave)
In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Tussen 1 en 31 maart wordt ook in onze gemeente een maand lang gefeest onder de noemer: lezen is een feest!

Om het leesplezier bij kinderen en jongeren te stimuleren, organiseert Iedereen leest jaarlijks een Jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar is ‘lezen is een feest’. In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand namelijk 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers.

Feest in Oostkamp

Tussen 1 en 31 maart wordt ook in onze gemeente een maand lang gefeest onder de noemer: lezen is een feest! Omdat grote evenementen in maart nog niet mogelijk zijn, ligt de focus op een feest per klasbubbel. Voor elk leerjaar wordt een feestthema vastgelegd en de leerkrachten kunnen aan de slag met diverse, inspirerende tips.
Ook thuis kan je aan de slag: lees in maart wat extra voor aan je (klein)kind(eren) en ga een verse lading boeken
halen in de bib!

Tip

De verschillende bibliotheken in 8020 worden feestelijk aangekleed. Wie op een woensdagnamiddag in maart feestelijk verkleed én corona-proof naar de bib komt, ontvangt een geschenkje. Er wordt ook een fotobooth voorzien zodat je een leuke herinnering mee naar huis kan nemen.

Geef kleur aan de affiche

Naar goede gewoonte kunnen kinderen ook dit jaar hun eigen Jeugdboekenmaandaffiche kleuren. Download de kleurplaat en laat je (klein)kind(eren) deze affiche feestelijk inkleuren!

Meer info: tel 050 819 930, bibliotheek@oostkamp.be

op 24 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP