Heeft jouw woning een goed zichtbaar huisnummer?

noun_Information_2447145 (2) (grote weergave)

Een goed zichtbaar huisnummer is essentieel voor o.a. de hulpdiensten. Daarom is het in Oostkamp ook verplicht een officieel, en goed leesbaar nummer, aan de woning te hangen. Gemeente Oostkamp biedt zo’n officieel huisnummerplaatje gratis aan voor haar inwoners. Bij nieuwbouw krijgen mensen spontaan een huisnummer mee, maar ook wie zijn huisnummer wil vervangen of zich in regel wil stellen, kan een gratis plaatje aanvragen bij de gemeente.

Voor Oostkamp is het zo dat er aan iedere woning een officieel gemeentelijk huisnummer moet aangebracht worden en dit op een zichtbare plaats vanaf de openbare weg. Het zorgt er voor dat hulpdiensten, postbodes, taxichauffeurs ... vlot een huis kunnen terugvinden.

Wie een huisnummerplaatje wil, kan hiervoor terecht in het Onthaal van OostCampus, of kan contact opnemen met de gemeente op tel 050 819 819 of info@oostkamp.be. Het huisnummerplaatje is gratis.

Jan de Keyser: “Nu en dan doen we een oproep om te zorgen voor een duidelijk huisnummerplaatje. Meestal via ons gemeentelijk magazine De Merel. Zeker de boodschap dat dit ook van belang is voor de hulpdiensten, slaat aan. We zagen in het verleden het aantal aanvragen voor officiële huisnummerplaatjes in elk geval telkens stijgen na zo’n sensibiliseringsactie.”

op 16 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP