Nog te vroeg om te schaatsen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

info (grote weergave)
Burgemeester Jan de Keyser stelt dat het nog te vroeg is om van schaatsplezier te dromen. Het is dan ook verboden om je, zonder noodzaak, op het ijs te begeven van alle openbare waterlopen en vijvers gelegen op het grondgebied van de gemeente Oostkamp.

Het erg koude winterweer doet velen dromen over schaatsplezier. Momenteel is er echter geen sprake van om dit toe te staan. Het gemeenteraadsbesluit stelt duidelijk dat het verboden is om zich zonder noodzaak op het ijs te begeven van alle openbare waterlopen en vijvers gelegen op het grondgebied van de gemeente Oostkamp. Op het overtreden van deze verbodsbepaling staat een GAS-boete.

Afhankelijk van het weer, de dikte van het ijs en de staat van het ijs, bepaald na meetcontroles door de brandweer, kan burgemeester Jan de Keyser dit verbod door een besluit opschorten. De toelating is wel beperkt in tijd en geldt enkel voor de plaatsen opgenomen in het besluit. Wanneer er zo’n besluit genomen worden, dan zal dit via de gemeentelijke kanalen bekend worden gemaakt, met de boodschap om het op het ijs veilig te houden en corona-proof.

“Als de brandweer voor een bepaalde plaats groen licht geeft, zal ik onmiddellijk een besluit nemen om het schaatsen op die plaatsen toe te staan. Ik wil wel benadrukken dat we nog steeds in corona-tijden leven en dus moeten de federale maatregelen op dat vlak ook in deze situatie nageleefd worden. Indien er dus toestemming komt om het ijs te betreden, zal dat uitsluitend met de eigen bubbel zijn of met maximaal vier personen”, aldus burgemeester Jan de Keyser.

op 09 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP