Tijdschrift 'Alles komt goed' voor jonge tieners via Huis van het Kind

Magazine Alles komt goed (grote weergave)
Psychologen en jeugdwerkers gaven aan dat er tijdens de corona-crisis te weinig aandacht gaat naar de noden van kinderen en jongeren. Uitgeverij Averbode ontwikkelde daarom een zelfhulpgids voor kinderen van 10-12 jaar met tips, oplossingen en ideeën om mentaal gezond te blijven.

De tocht door de gids laat kinderen op eigen kracht en ritme ontdekken waarom ze iets denken, voelen of doen en hoe ze daarmee kunnen omgaan.

Dit zijn enkele topics die aan bod komen in het magazine:

  • Klein beestje, grote gevolgen
  • Zorgen voor jezelf. Hoe? Zo!
  • Doe de Zonneland-bubbelparty ... digitaal!
  • Van een bubbel naar een beter gevoel: waar kun je terecht?

Elk kind en elke leerkracht uit derde graad lager onderwijs in Vlaanderen zou dit tijdschrift gekregen moeten hebben voor de kerstvakantie.

Heb je ook interesse in dit magazine? Kom dan langs bij Huis van het Kind (loket 3 in OostCampus) om een gratis exemplaar van dit magazine op te halen. Of neem contact op via mail of 050 819 951 om een exemplaar toegestuurd te krijgen.

Met dit kleurrijk geïllustreerde tijdschrift steek je je kind, kleinkind, neefje, buurmeisje ... een hart onder de riem.

Zo wordt deze uitdagende periode ook voor kinderen leuk en verrijkend én staat 'zorgen voor elkaar' centraal. En dan ... dan komt alles goed!

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind is geen gebouw of huis waar je kan binnen springen. Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen organisaties. Ze heeft als doel om informatie en ondersteuning te bieden aan iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren. Denk maar aan ouders, grootouders, opvoeders … Heb je een opvoedingsvraag? Het Huis van het Kind brengt je bij de juiste persoon of partner. 

  • Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind?
  • Zoek je informatie en/of een babbel over opvoeding?
  • Heb je interesse in een workshop over positief opvoeden?
  • Of ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je peuter te doen?

Voor al deze vragen en nog veel meer kan je terecht in het Huis van het Kind!

op 05 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP