8020 daagt jou uit!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Challenge 6 gezond eten (grote weergave)
Doe je mee aan onze zesde "challenge van de week"?

De corona-maatregelen dagen ons uit om op een andere manier om te gaan met werk, vrije tijd, sport en ontspanning … Als gemeente willen we graag de creativiteit en spitsvondigheid van onze inwoners in de kijker zetten. En wat daagt ons meer uit dan een toffe challenge? Geen wedstrijd in wie de beste is, maar een speelse en laagdrempelige manier om samen iets moois te bereiken.

Challenge 6: Maak een gerecht met een vergeten groente

Januari is de maand waarin we gezonde voeding in de kijker zetten. Het perfecte recept dus voor een nieuwe challenge van week!
Maak een gerecht met een groente die je nog nooit eerder hebt bereid. Denk daarbij aan ‘vergeten’ groenten zoals peterseliewortel, aardpeer, rammenas … Maar ook extra 'gewone' groenten klaarmaken kan al een uitdaging zijn.

Is je honger aangewakkerd maar zoek je nog kookinspiratie? Bekijk dan morgen op onze Facebookpagina een kookivdeo van VELT Oostkamp. Je kunt je ook nog inschrijven voor de online kookworkshop op maandag 25 januari.
Heb je iets lekkers gemaakt? Deel zeker een foto van jouw recept in de Facebookgroep #8020 en inspireer anderen met gezonde voeding!

Wat is challenge van de week?

De komende weken dagen we de inwoners via digitale weg uit om massaal deel te nemen aan de challenge van de week. Elke zondag, vanaf 6 december, lanceren we op de Facebookpagina van de gemeente een nieuwe challenge. De challenges bestaan uit korte, haalbare acties waarmee we de verbondenheid, creativiteit en het enthousiasme van de inwoners willen stimuleren. Deze actie kadert in het ruimere project van 8020 in ’t licht waarmee we de donkere dagen wat lichter willen maken.

op 11 januari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP