Cultuur in 't licht: aflevering 5

Cultuur in 't licht 5 (grote weergave)
Een digitaal streepje lokale cultuur op zondag. Ontdek wie er optreedt op zondag 27 december.

Met de huidige corona-maatregelen is het samen genieten van cultuur in een theaterzaal niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Oostkamp voor haar inwoners een digitale variant uitgewerkt: Cultuur in ’t licht. Een streepje cultuur op zondag. Via de gemeentelijke Facebookpagina krijgen een aantal weken lang Oostkampse kunstenaars en artiesten een podium.

Omdat het onmogelijk is om cultuur te voorzien in een klassieke opstelling, is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven. Daarmee wil de gemeente ook lokale talenten in de kijker zetten. Er was onmiddellijk veel enthousiasme.

De komende weken krijg je elke zondag een snuifje cultuur voorgeschoteld via Facebook. Stem af op de gemeentelijke Facebookpagina tegen 15 uur en geniet! Wie niet op Facebook zit, kan vanaf de dag nadien de opnames ook bekijken via de gemeentelijke website en YouTube-kanaal.

Op zondag 27 december is het de vijfde aflevering met Bujinkan Dojo Oostkamp vzw en Boulevard Hills.

Boulevard Hills  

Jo Tack en Peter Snauwaert van Boulevard Hills werpen een licht op dit moeilijk eindejaar en hopen de corona-barricade te doorbreken met een streepje muziek voor iedereen die nood heeft aan een tweede adem.  Boulevard Hills brengt pop- en rocknummers.  

Bujinkan Dojo Oostkamp vzw  

Bujinkan is een vereniging waarbinnen 9 traditionele Japanse krijgskunstscholen gebundeld zijn. Deze authentieke scholen dateren uit de periode van het feodale Japan (circa 1100 tot 1800) en werden opgericht om krijgers (samoerai en ninja) de nodige vaardigheden bij te brengen.  

Het gaat hierbij om technieken die zowel ongewapend vechten als gebruik van verschillende klassieke wapens omvatten (mes, zwaard, stok, touw,...). Anders dan bij meer moderne gevechtsporten ligt de focus niet op het scoren van punten in een competitie, maar op effectiviteit van de technieken in een reële gevechtssituatie. Daarnaast is er binnen de klassieke krijgskunst ook aandacht voor de correcte vorm en stijl en voor het waardenkader waarbinnen de kunst is gesitueerd. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat dit corona-jaar ons allen zwaar valt is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk, maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn, mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze Facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen!”

op 24 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP