Wenskaarten voor mensen in Oostkampse sociale instellingen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

wenskaartenactie (grote weergave)

In een tijd waarin het niet evident is om elkaar te ontmoeten gaan we op zoek naar alternatieve manieren om contact te houden. Tijdens de afgelopen maanden mochten we alvast op de steun van heel wat vrijwilligers rekenen om brieven en kaartjes te schrijven naar mensen in eenzaamheid, bewoners van de WZC… De jeugdraad besliste om tijdens de kerstperiode niet achterwege te blijven en daagde de inwoners van 8020 uit met deze challenge: Wenskaartjes schrijven naar mensen in sociale instellingen.

Zeg het met een kaartje!

We hebben het met zijn allen al bewezen: in 8020 zijn we solidair met elkaar. Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede lock-down mochten we rekenen op heel wat enthousiaste vrijwilligers die een brief of kaartje schreven voor de woonzorgcentra.
Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode willen we de bewoners van onze WZC’s en andere sociale instellingen in Oostkamp méér dan ooit laten zien dat we hen niet in de kou laten staan door het bezorgen van een kaartje met een persoonlijke boodschap.
De jeugdraad voorzag hiervoor alvast een aantal kaartjes die verdeeld werden onder de verschillende jeugdverenigingen en jeugdhuizen. Ook de inwoners van 8020 werden de afgelopen week uitgedaagd om in de pen te kruipen met als doel in totaal 1.000 kaartjes te verzamelen.

Bezoek sociale instellingen

In de week van Kerstmis gaan enkele leden van de jeugdverenigingen de kaartjes persoonlijk afgeven in de sociale instellingen, uiteraard op een corona-veilige manier.

De kaartjes worden deze week naar de instellingen gebracht. Het aantal aanwezigen en contact worden daarbij zo minimaal mogelijk te houden. Telkens zal een vertegenwoordiger van de jeugdverenigingen, jeugdhuizen, jeugdraad aanwezig zijn.

op 21 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP