Nieuwe elektrische dienstwagen in gebruik genomen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

elektrische dienstwagen (grote weergave)
De gemeente maakte een bedrijfsvervoersplan op om de verplaatsingen van het personeel groener te laten gebeuren. Oude vervuilende wagens worden vervangen door “groene wagens”. De aankoop van de nieuwe elektrische dienstwagen kadert hierin.

Er worden naast deze wagen nog 2 auto’s verwacht, nog één 100% elektrisch en een plug in Hybride. Samen  met de 3 elektrische deelwagens van Coopstroom zou de verplaatsing van het administratief personeel zo op een groene manier moeten kunnen gebeuren

Naast de auto’s zijn er ook nog elektrische fietsen en één bakfiets aangekocht die eveneens ter beschikking zullen staan van het personeel.

De elektrische wagen die nu werd aangekocht via het raamcontract van Eandis en is een Hyundai ioniq en kost 34.705,68 euro incl. BTW.

Voor de aankoop van 3 elektrische wagens, fietsen, een sleutelbeheersysteem en bijkomende opleiding voor de garagist (hoe herstel je een elektrische voertuig), kon de gemeente 75% projectsubsidie bekomen van de Vlaamse Overheid voor de uitrol van haar duurzaam bedrijfsvervoerplan. Op die manier geeft de gemeente het goede voorbeeld: ze zet haar werknemers aan om dienstverplaatsingen per (elektrische) fiets of per elektrisch voertuig te maken. Zo zetten we opnieuw een stap om minder fossiele brandstoffen te gebruiken. En dat is goed voor ons klimaat.

De elektriciteit die benut wordt voor de elektrische voertuigen wordt opgewekt door 380 zonnepanelen op OostCampus. Daarnaast koopt de gemeente ook 100% groene stroom aan voor alle locaties of momenten waar ze zelf onvoldoende elektriciteit opwekt.

op 17 november 2020
Nieuwsoverzicht
LCP