Deelnemers leesactie ‘Bestemming: bib!’ beloond

Deelnemers bestemming: bib! beloond (foto: Geert Stubbe) (grote weergave)
Tijdens de zomervakantie deed Bibliotheek Oostkamp mee aan de leesactie ‘Bestemming: bib! van Iedereen Leest vzw, om zo kinderen nieuwe boeken te laten ontdekken. Een Oostkampse lezer is een van de winnaars van een boekencheque van 30 euro. De gemeente beloont alle deelnemende lezers met een cadeau.

In juli en augustus kon iedereen tussen 3 en 18 jaar in een deelnemende bib een reispas afhalen, met daarop zes leestrips of bestemmingen: een bibbertrip, een expeditie, een tijd- en wereldreis, een beeldsafari en een wonderland. Voor elke leestrip moesten ze een boek lezen. Elk gelezen boek werd beloond met een stempel. Met een volle reispas maakten de deelnemers kans op een prijs.

Bibliotheek Oostkamp was een van de 142 bibliotheken die meedeed aan de actie. We wilden met deze actie kinderen en jongeren uitdagen om genres buiten hun comfortzone te verkennen en nieuwe boeken te ontdekken.

Uit de 1.363 volle reispassen werden 56 winnaars uitgeloot, waaronder een Oostkampse lezer die een boekencheque van 30 euro krijgt. Wij willen onze deelnemende lezers graag extra belonen en schenken hen een rugzak met leesvoer en gadgets.

op 14 oktober 2020
Nieuwsoverzicht
LCP