Ravot je rot tijdens week van het bos (11 tot 18 oktober)

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van het bos: Ravot je rot (grote weergave)
Van 11 tot 18 oktober is het week van het bos. Het jaarthema “Ravot je rot” is een duidelijke knipoog naar de speelbossen en de speelnatuur. Voor Oostkamp heel terecht!

Heuse speelbossen

Oostkamp kreeg er dit jaar maar liefst twee fraaie "Ravot je rot”-plekken bij. Er werd een groot speelbos in Waardamme aangeplant door Agentschap Natuur en Bos in het domein Kampveld naast speelnatuur de Waarde. Al heel wat kinderen hebben plezier beleefd aan de speelheuvels en de levensechte houten dieren die her en der opgesteld staan. Wedden dat je ze nog niet allemaal ontdekt hebt?

Daarnaast werd het bestaande speelbos in het Nieuwenhovebos een stuk avontuurlijker gemaakt door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Er zijn prehistorisch aandoende heuvels en greppels en een fantastische gekopieerde woning uit de Bronstijd. Westtoer doet er nog een schepje bovenop met de aanleg van een expeditiepad door het bos met opdrachten en weetjes.

Nieuwe wandelroutes

Voor wie het liever wat kalmer aan doet en zweert bij een lange boswandeling of een goede natuurobservatie, komen er ook steeds meer mogelijkheden. Zo is er een nieuwe verbinding tussen Nieuwenhovebos en Kampveld: via nagenoeg allemaal onverharde wegels en bospaden kan je voortaan van Nieuwenhove naar het centrum van Waardamme wandelen.

Minder bekende Oostkampse bosparels

Oostkamp heeft met 13% de grootste beboste oppervlakte van West-Vlaanderen. Zowat de helft daarvan is vrij toegankelijk op wegen en paden: een zeldzame weelde!

Ontdek naast de bekende gemeentebossen Nieuwenhovebos en Zorgvliet en de ANB – domeinen Erkegem en Kampveld ook eens de minder bekende parels in het snoer van bossen:

  • Bos De Celles (eigendom van ANB): je bereikt het via een geopend hekken naast de Rivierbeek in de Stationsstraat. Het domein heeft een prachtig drevenpatroon, de slingerende Rivierbeek en een doorkijkje naar het aanpalende private kasteelpark.
  • Doeveren Oost: officieel een onderdeel van het Zilleghemveld en in beheer van Natuurpunt, te vinden langs de Sijslostraat, ter hoogte van de brug over de E403. Door de rust en het strikte natuurbeheer zijn hier schuwere bosdieren te vinden zoals de boommarter en de havik.

Wandeltocht langs Trage wegen in Oostkamp

Wil je de trage wegen ontdekken die 8020 rijk is? Dan kan je op zaterdag 17 oktober een wandeling maken in Waardamme vanaf zaal De Wara. Op 18 oktober is er een wandeling in Oostkamp met start aan het Bloemenhuisje (tussen 10 en 15 uur).  

op 09 oktober 2020
Nieuwsoverzicht
LCP