11.11.11 #changemakers

11.11.11 changemakers affiche (grote weergave)
11.11.11 is een koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging die vecht tegen onrecht en voor duurzame verandering. Ze bundelen de krachten van tientallen organisaties, tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd. Het gemeentebestuur van Oostkamp steunt 11.11.11 in de strijd tegen ongelijkheid.

Oostkampse mondiale verenigingen organiseren samen met steun van de mondiale raad één actie om de campagne te ondersteunen. Op vrijdag 30 oktober komt Tamara Rosseel, dochter van ‘Vuile Mong’ optreden in theaterzaal De Valkaart. Liederen en verhalen over liefde en solidariteit hier en wereldwijd, met Jef Lefève aan de piano en Marnix Vernieuwe op gitaar, worden vooraf gegaan door een campagnefilm van 11.11.11. Info over deze voorstelling vind je op onze website.

Net als vorig jaar gaat de campagne naar het hart van 11.11.11. De focus ligt op nieuwe straffe mensen, changemakers, uit het Zuiden die het heft in eigen handen hebben genomen en er voor positieve verandering zorgen.

Dit zijn de changemakers:

Judith Maroy

Judith is activiste bij de Congolese burgerbeweging La Lucha. Ze strijdt voor mensenrechten en geeft vooral vrouwen in verdrukking hoop en een nieuwe toekomst.

Kong Athit

Als voorzitter van de Cambodjaanse kledingvakbond C.CAWDU komt Kong op voor de werknemers in de kledingindustrie. Hij strijdt voor betere arbeidsomstandigheden en leefbare lonen.

Rouba Mhaissen

Rouba is Oprichtster van SAWA for Development and Aid, een organisatie die in Libanon werkt met Syrische vluchtelingen. Ze vecht voor menselijke omstandigheden en hoop voor Syrische vluchtelingengemeenschappen.

Martin Vilela

Martin is Klimaatactivist bij de Plataforma Boliviana frente al Cambio Climático, een platform dat verschillende Boliviaanse organisaties samenbrengt om het debat en de actie voor het klimaat te versterken.

Jorge Apolaya

Jorge is LGBTI+-activist die werkt voor het Peruaanse Promsex, een feministische ngo die vecht voor seksuele rechten opdat iedereen in waardigheid over seksualiteit en voortplanting kan beslissen. Hij is een lichtpunt in de strijd tegen het nieuwe conservatisme in Zuid-Amerika.

Maman Migrant

Maman Migrant Werkt voor Dokters van de Wereld en ondersteunt verschillende
gezondheidscentra in Niger. Met haar mobiele teams helpt ze de bevolking nu vooral in de strijd tegen COVID-19.

Geïnspireerd door deze mensen?

Neem een kijkje op 11.be. De campagne steunen kan financieel, maar je kunt nog meer doen. Reageer tegen onrecht.

op 08 oktober 2020
Nieuwsoverzicht
LCP