Extra koopbudget voor kwetsbare groepen dankzij Vlaamse subsidie

koopbudget kwetsbare groepen (grote weergave)
Heel wat mensen werden tijdens de corona-crisis geconfronteerd met inkomensverlies. Om de koopkracht van de getroffen huishoudens te versterken, voorziet de Vlaamse overheid een subsidie in de vorm van bonnen om te gebruiken in de lokale handelszaken.

Tussen september 2020 en november 2021 zullen er meer dan 600 bonnen t.w.v. 50 euro verdeeld worden onder de kwetsbare doelgroepen in Oostkamp.

Een van de gevolgen van de corona-crisis is het verlies van inkomen bij heel wat mensen. Om de koopkracht van de getroffen huishoudens te versterken, voorziet de Vlaamse overheid een subsidie die lokale overheden kunnen aanvragen.  Deze subsidie maakt gebruik van een bestaand waardebonsysteem, voor Oostkamp de BeleefOostkamp.cadeaubon. Aan kwetsbare inwoners zal extra budget gegeven worden om integraal in de gemeente te spenderen. Zo krijgt de lokale economie, ook hard getroffen door de corona-crisis, een extra impuls.

De sociale dienst van het OCMW Oostkamp zal deze bonnen toekennen aan inwoners die het financieel moeilijk hebben. In totaal zullen er meer dan 600 bonnen t.w.v. 50 euro worden verdeeld. Er is gekozen om de verdeling te spreiden in de tijd: tussen september 2020 en november 2021.

op 18 september 2020
Nieuwsoverzicht
LCP