Vraag voor 30 september je Hello Belgium Railpass aan

Hello Belgium Raillpass (grote weergave)
De regering heeft beslist om een gratis 12-treinritten-pass ter beschikking te stellen aan alle inwoners van België. Bedoeling is om hiermee het herstel van de Belgische economie te stimuleren en het spoor als openbaar vervoer te promoten. Die pass moet voor 30 september online aangevraagd worden.

Tussen 5 oktober en eind maart kunnen hiermee elke maand twee treintrajecten worden afgelegd in eigen land. NMBS wil er alles aan doen opdat iedereen de kans krijgt om er de komende maanden op uit te trekken met deze railpass.

Tot uiterlijk 30 september kan elke inwoner van dit land ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021) met zijn/haar rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen via hello-belgium.be. Ter herinnering: kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis. De papieren pass wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister. Om een massale toeloop te vermijden tijdens de huidige coronacrisis, zal het niet mogelijk zijn om de pass aan een stationsloket te bekomen.

Wil je telefonische ondersteuning bij je aanvraag? Bel dan naar het  telefoonnummer 02 300 15 15 voor hulp bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft. NMBS vindt het immers belangrijk dat wie het meest baat heeft bij de gratis pass, niet uit de boot valt.

Lukt het niet online of telefonisch? Kom dan langs aan het onthaal van OostCampus tijdens de openingsuren. Breng steeds de identiteitskaart mee van de personen voor wie je een pass wil aanvragen.

Alle details over de Hello Belgium Railpass en zijn gebruiksvoorwaarden zijn terug te vinden op hello-belgium.be.

op 04 september 2020
Nieuwsoverzicht
LCP