Huis van het Kind brengt ouders en kinderen samen op speelpleintjes

Door het oprichten van de Facebookgroep 'Play Date Oostkamp' en het organiseren van enkele speel-activiteiten, wil Huis van het Kind contacten tussen ouders en kinderen makkelijker maken. Uiteraard wordt ook hier rekening gehouden met de corona-maatregelen die van toepassing zijn.

Ouders met jonge kinderen ervaren soms de nood om op een plek buiten de eigen woning andere ouders met kinderen te ontmoeten. Speelpleintjes zijn de ideale openbare plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen uitgedaagd worden tot spel.

Terwijl de kinderen spelen en volop het speelplein ontdekken hebben ouders de kans om tijdens deze momenten te praten over de kinderen, opvoeding en andere onderwerpen. Deze sociale interactie kan erg ondersteunend zijn.  Enerzijds ventileren tegen elkaar maar ook herkenning vinden bij de verhalen van de andere ouder(s). Het samen spelen, uitwisselen over spelimpulsen, gezinsuitstappen, de ontwikkeling van hun kind en zien dat andere ouders ook eens worstelen met de opvoeding. ‘It takes a village to raise a child.’ Een gekende quote waar ongelofelijk veel mee gezegd is.

Op de nieuwe Facebookgroep ‘play-date Oostkamp’ kunnen ouders aangeven wanneer ze op welk speelpleintje in Oostkamp aanwezig zijn. Zo kan er afgesproken worden met andere ouders voor een ‘play-date’.

Om het concept te lanceren en de bijhorende facebookgroep bekend te maken bij jonge ouders  organiseert Huis van het Kind Oostkamp twee play-dates:

  • Woensdagnamiddag, 9 september 2020 (14 - 16 uur) op het speelplein in Nieuwenhove
  • Woensdagnamiddag, 23 september 2020 (14 - 16 uur) op het speelplein in Baliebrugge

Er zal een medewerker van Huis van het Kind Oostkamp aanwezig zijn. Er wordt ook koffie en wat spelmateriaal voorzien, uiteraard rekening houdend met de corona-maatregelen.

Na deze twee georganiseerde play-dates kunnen ouders zelf, via de Facebookgroep, contacten leggen en afspreken op een specifiek speelplein.

op 02 september 2020
Nieuwsoverzicht
LCP