Plaats een bank aan je gevel

Een gevelbank biedt je een unieke plek voor je deur, voor een koffietje in de zon of een praatje met vrienden en buren. Interesse? Doe een aanvraag!

Een gevelbank biedt je een unieke plek voor je deur, voor een koffietje in de zon of een praatje met vrienden en buren. Kortom, alle voordelen van een bank voor de deur (zon, gezelligheid, extra ruimte …) zonder de mogelijke bezwaren van een permanente bank (vrije doorgang op het voetpad, nachtlawaai).

Hoe werkt de gevelbank?

Er worden twee ophangelementen geïnstalleerd aan je gevel en bij goed weer klap je deze open en leg je de gevelplank op de dragers. Dit is het signaal voor voorbijgangers dat ze mogen komen zitten. Wanneer de bank niet openstaat, kunnen de ophangelementen dienstdoen als anker voor je fietsslot.

Interesse?

Zowel een particulier als een lokale handelaar kan een gevelbank aankopen. Je doet hiervoor een aanvraag per e-mail naar warmegemeente@oostkamp.be. Kostprijs per bank is 150 euro (inclusief ophangsysteem, exclusief plaatsing).

Omdat we als gemeente dergelijke verbindende initiatieven een warm hart toedragen, nemen wij de plaatsing voor onze rekening voor wie de bank aanvraagt in 2020. De plaatsing gebeurt door onze partner sociale werkplaats Sesam. 

Om een vlotte doorgang te blijven garanderen op het voetpad voor je deur, onderteken je het charter Gastvrij voetpad, beschikbaar via downloads op deze pagina.

op 26 augustus 2020
Nieuwsoverzicht
LCP