Oproep: help mee grafzerken van oud-strijders WO II op te frissen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Erfgoedraad (grote weergave)
De grafzerken van oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog zijn dringend aan heropfrissing toe. De Erfgoedraad roept vrijwilligers op die de graven in augustus willen reinigen. Ben je handig en heb je tijd vrij? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Wat doet de Erfgoedraad

In 2018 heeft de Erfgoedraad in samenwerking met het V.T.I. Brugge - afdeling Schilderen de graven van de oud-strijders uit de Eerste Wereldoorlog gereinigd en opnieuw geschilderd.

De Erfgoedraad neemt ook deze keer het initiatief om de grafzerken van de oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog op de Oostkampse begraafplaatsen op te frissen. Het gaat vooral om het reinigen van de zerken en het herschilderen van de inscripties zodat deze beter leesbaar worden. De gemeente ondersteunt dit project en biedt de nodige logistieke en materiële steun.

Ben je handig en heb je wat tijd vrij of wil je als vereniging een teammoment organiseren? Dan ben jij de vrijwilliger die de Erfgoedraad zoekt.

Praktisch

Het reinigen gebeurt in augustus, in september komen de leerlingen van het V.T.I. Brugge alles opnieuw schilderen  zodat de grafzerken van oud-strijders zeker opgefrist zijn als herdenking van 75 jaar einde Tweede Wereldoorlog.

Meer info

Jan Demulder, tel 050 826 658, demulder.j@gmail.com

op 31 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP