Nieuwe hengelplaatsen in Oostkamp bieden ook plaats voor sporters met een fysieke beperking

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Inhuldiging hengelsteiger (grote weergave)
Op grondgebied Oostkamp (Moerbrugge) heeft De Vlaamse Landmaatschappij in nauwe samenwerking met de Provinciale Visserijcommissie vier nieuwe hengelplaatsen gebouwd. Blikvanger is een steiger met een aangepaste toegang voor personen met een handicap.

Aan de Westdijk, vlakbij het natuurgebied Warandeputten, zijn drie nieuwe hengelplekken aangelegd op de monding van de Rivierbeek in het kanaal Gent-Brugge. Twee steigers voor elk één hengelaar bestaan uit een houten structuur met kunststof dekplanken. Ze zijn bereikbaar via een betonnen trap in de oever van de Rivierbeek. Eén hengelplaats wordt ingewerkt in de oever van de beek. Deze hengelplaats is nog in aanbouw. Ze wordt de komende weken afgewerkt. Hengelen op deze plek is populair omdat de waterkwaliteit hier door de band goed is. Er wordt gevist op voorn, brasem, karper, en soms op paling.

De grootste investering is gebeurd op het kanaal Gent-Brugge, waar langs de Oostdijk in Moerbrugge een hengelzone voor personen met een handicap is aangelegd. Een houten vissteiger met kunststof dekplanken van 2,5 m breed en 5 m lang biedt voldoende ruimte voor twee hengelaars in een rolstoel. De steiger is bereikbaar via een brede en zeer licht hellende toegang in beton, die in de kanaaloever is gebouwd.

Deze steiger is aangelegd om aan de groeiende vraag naar aangepaste hengelplekken tegemoet te komen. Er is ook een hengelplaats voor personen met een handicap in Varsenare, op het kanaal Brugge-Oostende. Hengelaars met een handicap hebben wat extra ruimte nodig op de steiger en ook een aangepaste en veilige toegang.

Oostkamp moedigt sporten in het algemeen en zeker voor sporters met een beperking aan. Hengelsport is dan ook een sport die ook in deze tijden van corona perfect kan uitgevoerd worden met de nodige afstand en voorzorgen. Daarom is deze extra voorziening op een prachtige locatie in de gemeente een mooie aanwinst voor de hengelliefhebbers in de omgeving.

Deze nieuwe hengelfaciliteiten zijn aangelegd in uitvoering van het landinrichtingsplan Nieuwenhove-Gruuthuyse. De totale kostprijs bedraagt ruim 100.000 euro. Via het Visserijfonds staat de Provinciale Visserijcommissie in voor een medefinanciering van 30.000 euro.

op 24 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP