Burenhulpkaartje zorgt voor verbondenheid

Relanceplan - FB vierkant foto (5) (grote weergave)
Als warme gemeente helpen en steunen de inwoners elkaar. En die verbondenheid is groot in 8020!

Je hebt zeker al een buur geholpen. Maar elkaar helpen, is soms toch moeilijk, zeker als je elkaar minder goed kent of weinig kan terugdoen. Mensen willen geen last zijn voor hun buren en durven daarom zelden iets vragen. Als buur weet je niet altijd wat iemand nodig heeft en wil je jezelf ook niet opdringen.

Om vraag en aanbod naar hulp op elkaar af te stemmen, werd het burenhulpkaartje verspreid in iedere brievenbus van 8020. Wie dit kaartje ophangt, biedt hulp aan voor buren.

Bij het KERNgezond krantje dat vorige week in de bus viel, zat ook een burenhulpkaartje. We willen hiermee in Oostkamp burenhulp stimuleren en alle buren warm maken om af en toe 5 minuten tijd te nemen voor hun buren (zeker voor oudere, minder mobiele buren kan dit een verschil maken). Het accent ligt op kleine praktische taken zoals de vuilniszak buiten zetten, een brief helpen invullen, een brood of flessen water meebrengen, een lamp vervangen, een kader ophangen, een meubel verplaatsen … Het geeft je een goed gevoel als je even kan helpen. Het is ook veel aangenamer wonen in een buurt waar mensen iets doen voor elkaar.

Toon dat je wil helpen!

Hang het burenhulpkaartje “ik wil 5 minuten helpen” goed zichtbaar aan je raam. De buren weten dan dat ze je mogen aanspreken voor iets kleins.

op 14 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP