Ontdek tijdens een hoevepicknick op unieke locaties de Korte Keten producten van Oostkamp 

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoevepicknick (grote weergave)

Korte Keten staat in de spotlights tijdens de ‘Zomer van de Korte Keten 2020’ van provincie West-Vlaanderen.  Gemeente Oostkamp wil daar ook volop op inzetten door klanten, dagjestoeristen en toevallige passanten naar de Oostkampse producten te leiden. Door de krachten te bundelen voor een lekkere picknick en door een mooie fietsroute uit te stippelen zet de gemeente Oostkamp deze zomer de lokale verse Korte Keten producenten in de schijnwerpers.

Hoevepicknick als zomerse ontdekking van onze Korte Keten producenten

Mag jouw fiets- of wandeltocht ook wel eens iets meer zijn? Wil je ongedwongen en zorgeloos genieten van de rustige groene omgeving? Gewoon puur en ook wel erg lekker genieten van je uitstap? Dan moet je zéker eens een Oostkampse hoevepicknick bestellen en de pracht van Oostkamp ontdekken langs de nieuw uitgestippelde hoeve-fietsroute!

Deze 6 hoeves bieden een picknick aan op de boerderij:

  • Wijngaard Merula – Moerbrugge – Lettenburgstraat 5
  • 't Vers varkentje – Hertsberge – Hertsbergeveldstraat 5
  • 't Ambrozijn – Waardamme – Stokhovestraat 32
  • De Decanatushoeve – Hertsberge – Proosdijstraat 123
  • Bioboerderij Vermeulen – Ruddervoorde – Tuinbouwstraat 2
  • Moo boerderij – Moerbrugge – Beverhoutstraat 37

Verwacht je aan een rijkelijk gevulde picknickmand met heerlijk verse, gezonde en smaakvolle producten die klaar staat op een exclusieve #8020 picknickbank. Op sommige hoeves kan je ook op ontdekking op de boerderij of in de wijngaard!

Een picknick reserveer je vooraf bij de locatie waar je wil gaan genieten. De prijs voor een picknickmand bedraagt 15 euro per persoon voor volwassenen en 12 euro per persoon voor kinderen.

Activiteiten binnen het relanceplan KERNgezond

Deze actie is één van de vele activiteiten binnen het relanceplan KERNgezond dat de zomer in 8020 kleur geeft. Daarbij willen we op een leuke manier activiteiten aanbieden aan inwoners en bezoekers, maar tegelijk ook de lokale economie een boost geven. Het initiatief van deze Korte Keten hoevepicknick past helemaal binnen de KERNgezond filosofie.

Het belang van Korte Keten

Met de Korte Keten legt je voeding een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. En dat heeft zo zijn voordelen: je weet perfect waar je voedsel vandaan komt en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk.
Tijdens een hoevepicknick kan je die keten beleven en proeven.

Alle info over reservaties en de fietstocht vind je op onze website.

op 10 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP