Zwembad De Valkaart opnieuw open vanaf 1 juli met corona-aanpassingen

noun_Swim_2831565.png (grote weergave)
Sinds 1 juli, bij de start van de zomervakantie, zijn de deuren van het zwembad De Valkaart opnieuw open. Veel zwemmers, zwemclubs en verenigingen zaten hier al lang vol ongeduld op te wachten. Het was wachten op groen licht van de Nationale Veiligheidsraad op 24 juni.

Zoals bij alle openbare activiteiten, werden ook in het zwembad de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van het corona-virus zo goed mogelijk te voorkomen.

Het aantal zwemmers die tegelijk in het zwembad aanwezig zijn, wordt beperkt tot 66 die maximum 1 uur in het zwembad mogen blijven. Je hoeft niet te reserveren, maar het is mogelijk dat de capaciteit bereikt is op het moment dat je langskomt. Dan zal men vragen om even te wachten tot er zwemmers het zwembad verlaten.

  • Groepen groter dan 10 personen worden niet toegelaten
  • Er is een circulatieplan binnen het zwembad voorzien
  • Douchen kan, mits in acht nemen van 1.5 meter onderlinge afstand
  • De speeloctopus wordt tijdelijk niet gebruikt op woensdag
  • Ook privé zwemlessen zijn momenteel niet toegelaten.

De overige richtlijnen zullen ter plaatse duidelijk aangegeven worden zodat het zwemplezier op een veilige manier kan gebeuren.

Geen groot onderhoud zwembad in september

Nu er zicht is op de timing voor de heropstart van zwembaden na de corona-crisis, heeft de gemeente Oostkamp gezorgd dat het jaarlijkse onderhoud van september nog in deze corona-sluitingsperiode kon plaatsvinden. Zo hoeft het zwembad in september niet opnieuw dicht. Dat zal voor vele zwemmers, die hun hobby lang hebben moeten missen, een opluchting zijn.

op 26 juni 2020
Nieuwsoverzicht
LCP