Gemeente maakt corona-kits voor jeugdbewegingen voor hun kamp

hygiëne kit (grote weergave)

De zomer staat voor de deur, maar wordt anders dan anders. Gelukkig kwam er groen licht voor zomerkampen en speelpleinwerking. Maar dat betekent meteen ook veel extra voorbereidingswerk voor de organisaties en jeugdbewegingen. Alle jeugdbewegingen van Oostkamp kunnen daarom voor elke ‘kampbubbel’ rekenen op een veiligheidspakket van de gemeente. De gemeente wil zo een stuk helpen in de voorbereidingen van een corona-veilig kamp en bijdragen aan een zorgeloze zomer voor heel veel kinderen.

Aangezien de jeugdkampen deze zomer zo georganiseerd moeten worden dat er enkel contact is met maximum 50 personen (begeleiders inbegrepen), is dat voor veel jeugdbewegingen een ingewikkelde oefening. Om hen hierbij wat te steunen, voorziet de gemeente per ‘bubbel’ een pakket voor wie op kamp gaat. In een plastieken box zullen onder meer ontsmettingsalcohol, wegwerp mondmaskers, een contactloze thermometer, wegwerphandschoenen, herbruikbare sprayflesjes… zitten.

Jan de Keyser: “We beseffen dat de lockdown zeker ook voor kinderen en jongeren een lastige periode was. Het contact met leeftijdsgenootjes missen, is voor hen extra moeilijk geweest. Daarom zijn we blij dat de zomerkampen, onder aangepaste voorwaarden, toch kunnen doorgaan. En daarbij willen we als gemeente zeker ondersteuning bieden aan de groepen en monitoren die kinderen een onvergetelijke zomer gaan bezorgen! We zijn fier op hen en hopen dat het voor iedereen een veilige, gezonde en vooral leuke zomer mag worden!”

op 19 juni 2020
Nieuwsoverzicht
LCP