Nieuws over compensatiepremie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Premie (grote weergave)

De Vlaamse Regering heeft beslist om de looptijd van de compensatiepremie te verlengen voor de ondernemers die hun locatie nog steeds verplicht moeten sluiten.

De huidige regelgeving voorzag in een stopzetting van deze premie op 12 juni 2020. Daarnaast werd beslist om een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro te voorzien. Deze extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de corona compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de corona hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn.

De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

Meer informatie kan je raadplegen op de website van de Vlaamse overheid. Deze maatregel is nog niet operationeel. We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief ondernemen.

op 17 juni 2020
Nieuwsoverzicht
LCP