Nieuw: de #8020 babbelbank: verbondenheid troef

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

#8020 babbelbank (grote weergave)

Om de beleidsdoelstellingen verbondenheid, toegankelijkheid en betrokkenheid uit het project Oostkamp 2030 te ondersteunen, lanceerde de gemeente vorig jaar #8020: een merk, een logo en een Facebookgroep voor en door iedereen in Oostkamp. In een jaar tijd is dit echt een begrip geworden. We merken ook nu in deze bijzondere tijden dat er heel wat leeft en bruist in onze mooie gemeente. Daarom een speciale editie ‘Het grootste ontbijt in ’t wit’ dit jaar. En ook de start van een nieuw concept: de babbelbank.

Er leeft en bruist heel wat onder de Oostkampse bevolking. Dagelijks zetten honderden inwoners zich in als vrijwilliger, als mantelzorger, als ondernemer, als lokale levensgenieter... Zij brengen mensen  bij elkaar in verenigingen, in de buurt, in hun onderneming ... Onder de noemer van #8020 krijgen zij de mogelijkheid om te tonen hoe zij mee zorgen voor een mooie, warme gemeente.   

  • #8020 is een label dat alles verzamelt wat goed en mooi is aan onze gemeente en waarvoor de Oostkampenaren zich dagelijks samen inzetten.
  • #8020 is een logo om mensen samen te brengen, vrijwilligersinitiatieven in de kijker te zetten en mooie plekjes van de gemeente te tonen. 

De Babbelbank is meer dan een ontmoetingsplek

Deze zomer zorgen we voor extra mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Na een periode waarin dat minder evident was, heeft iedereen daar nu echt nood aan. Daarom hebben we de Babbelbank ontworpen door medewerkers van de gemeente uit oude materialen (zoals oude stembussen). Het is echter veel meer dan een zitbank. Met de Babbelbank willen we de inwoners van 8020 een mooie en leuke plek bieden voor ontmoeting, om met elkaar in gesprek te gaan én om ook nog eens andere plekken in onze warme gemeente te leren kennen.

In de bank is een opbergruimte, met plaats voor o.a. een gastenboek, een boek met oude foto’s van Oostkamp, een veerkrachtgids waaruit je iets kan leren of meenemen… Zo willen we de plek een extra dimensie geven.

Zoek de babbelbank

Tijdens de zomermaanden juli en augustus verplaatsen we de bank wekelijks naar een geheime locatie. 

Tijdens de zomermaanden juli en augustus verplaatsen we de bank wekelijks naar aan geheime locatie. De eerste geheime locatie is deze van de speelnatuur in domein Kampveld in Waardamme, die recent helemaal werd heringericht door Agentschap Natuur en Bos al meteen heel wat enthousiaste speelvogels mocht verwelkomen.

Eind deze week krijgt de bank een nieuwe plaats. Wie als eerste een foto post van zichzelf op de bank via de Facebookpagina #8020 ontvangt een leuke attentie. Meer informatie over deze zoektocht volgt later via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina.

Burgemeester Jan de Keyser : “Het #8020 logo werd vorig jaar  in het leven geroepen om Oostkampenaren de mogelijkheid te bieden op een positieve manier contacten te leggen, om mensen met elkaar te verbinden en om initiatieven te kunnen delen op het grondgebied van Oostkamp. De Babbelbank is een mooi voorbeeld om deze 3 aspecten met elkaar te verweven. Mensen kunnen er even uitblazen, een babbeltje slaan of iets achterlaten in het notitieboek dat in een opbergruimte in de bank zit. Het is een plek voor spontante ontmoetingen tussen jong en oud. Iedereen is welkom om er even plaats te nemen.

We zullen de Babbelbank – net als het #8020 logo - geregeld verplaatsen binnen de (deel)gemeente(s). Op die manier kan iedereen er kennis mee maken en ontdekken de inwoners misschien ook andere interessante plekjes binnen de gemeente.”

op 25 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP