Gemeente Oostkamp stapt mee in project ‘Virtual Hugs’ en kan zo aan elk wzc 5 tablets aanbieden

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

noun_Love_2020943 (1) (grote weergave)

De gemeente Oostkamp ging in op het voorstel van de Vlaamse regering om tablets aan te bieden voor de wzc’s. Concreet liggen 10 tablets klaar, 5 voor WZC Ter Luchte en 5 voor WZC Sint-Jozef. Ze worden eerstdaags afgeleverd. De tablets moeten virtueel visueel contact tussen familie en bewoners makkelijker maken.

Het niet – of nauwelijks – kunnen bezoeken van familieleden in de woonzorgcentra blijft, ondanks de bijgestuurde maatregelen, nog steeds moeilijk. Zowel voor de familieleden als voor de bewoners. Naast andere maatregelen, blijft inzetten op digitaal contact dan ook belangrijk.

Dat is ook waarom het project ‘Virtual Hugs’ (virtuele knuffels) ontstaan is. Het is een initiatief van Deloitte, Close The Gap en de VUB. Deze organisaties zamelen oude toestellen in en kopen nieuwe toestellen met gedoneerd geld. Ook burgers konden hun steentje bijdragen. De Vlaamse regering steunt dit project en trok hiervoor 375.000 euro uit.

Gemeenten konden een aanvraag indienen voor een aantal tablets. Oostkamp heeft dat gedaan en heeft zo 10 tablets gekregen. Die worden eerstdaags onder de beide Oostkampse WZC’s verdeeld.

Jan de Keyser, burgemeester: “Zowel voor familie als bewoners is het belangrijk elkaar te kunnen zien. Dat doet zoveel meer dan een telefoontje. Dat dit nog niet voor iedereen kan, maakt het nog steeds moeilijk. Gelukkig zijn er digitale oplossingen. De WZC’s doen al vele inspanningen voor het digitale contact, deze extra toestellen zal dat op ruimere schaal mogelijk maken. Zo zorgen we er samen voor dat het volgen van de maatregelen iets draaglijker wordt voor iedereen.

op 20 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP