Studeren op locatie in corona-tijden

Icoon student (grote weergave)
Het kan vanaf maandag in De Valkaart en Ridefort. Plaatsen moeten vooraf online gereserveerd worden.

De afgelopen jaren stelde de gemeente ruimtes in de bib & WZC Ter Luchte ter beschikking van studenten om samen te kunnen studeren. Deze locaties kunnen in deze coronatijden niet worden gebruikt, maar we willen die service als gemeente wel blijven aanbieden. Daarom zullen de bovenzaal van De Valkaart en de cafetaria in Ridefort ingericht worden als tijdelijke studieruimtes.

We merken dat er op dit moment mogelijks zelfs meer interesse is dan anders omdat wellicht meer studenten niet op hun kot, maar thuis blokken. En dat gebeurt soms in combinatie met andere gezinsleden die thuis werken of broers en zussen die niet naar school kunnen. Geen evidente combinatie voor geconcentreerd studiewerk. Een rustige studieruimte is dus voor veel studenten welkom.

Als gemeente organiseren we daarom op een veilige manier studiegelegenheid in de bovenzaal in De Valkaart en de cafetaria in Riderfort. Er wordt telkens +- 4m² ruimte voorzien per student en ruimte voor veilige passage, volgens dezelfde richtlijnen die toegepast worden in scholen.

Beide locaties zijn vanaf maandag 18 mei open van 8.30  tot 18.30 uur op weekdagen en op zaterdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Op zon- en feestdagen zijn de locaties niet open. Voor de studenten wordt water voorzien en is er wifi beschikbaar.

In De Valkaart zijn er 36 plaatsen, in Ridefort zijn er 20. Reservaties gebeuren online via www.oostkamp.be/webshop => zoek naar ‘activiteiten’. Je reserveert per dagdeel. Wie een hele dat komt, reserveert 2 dagdelen.

Heel belangrijk: op de studielocatie gelden uiteraard ook de regels van social distancing en handhygiëne. Dit wordt ook ter plaatse aangekondigd.

Jan de Keyser, burgemeester: “We hopen hiermee aan een prangende vraag tegemoet te komen. Thuis studeren is niet voor iedereen evident. Wij voorzien plaatsen volgens de veiligheidsvoorschriften en ontsmettende handgel. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de studenten om de social distancing te bewaren en zo de verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen gezondheid en die van hun familie.”

op 15 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP