Heb je nood aan een babbel? Weet dat er mensen voor jou klaar staan.

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hulplijn (grote weergave)
Het zijn bijzondere tijden en misschien zorgen die wel voor extra spanningen. Een babbel of advies kunnen dan deugd doen. Aarzel daarom zeker niet en neem contact met deze instanties!

Huis van het Kind

Heb je problemen om het thuiswerken en de zorg voor je kinderen te combineren? Of heb je andere vragen over de zorg voor je kinderen? Het Huis van het Kind staat voor je klaar! Maak er zeker gebruik van. Telefonisch bereikbaar op 050 819 960 elke werkdag van 8.30 tot 17 uur of via mail: huisvanhetkind@oostkamp.be

1712

De hulplijn 1712 is een professionele hulplijn voor wie vragen heeft over familiaal geweld. In deze corona-tijden willen ze deze dienstverlening zoveel mogelijk kenbaar maken zodat al wie hulp nodig heeft, die ook vindt. Je kan hen anoniem bellen op 1712 of contact nemen via de chat van 1712.

Tele-Onthaal

Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek. Of vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, wordt de drempel zo laag mogelijk gehouden. Bel 106 of neem contact via de chat van Tele-Onthaal.

Awel

Awel luisteren naar jongeren en kinderen. Het gratis en anoniem telefoonnummer van Awel is het nummer 102. e kan Awel elke dag bereiken van 16 uur (woensdag al van 14 uur) tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan ook een mailtje sturen naar brievenbus@awel.be. Of gebruik de chat: deze s elke dag open van 18 tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen.

WAT WAT

WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. Op de website vind je heel wat nuttige artikels over verschillende onderwerpen.

Zelfmoordlijn

Bij de Zelfmoordlijn 1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813 of gebruik de chat.

JAC (CAW)

Voor jongeren die nood hebben aan een gesprek en advies rond allerlei hulpverleningsvragen. Bel 0800 13 500 of zoek informatie via de website.

Zorg voor jezelf. Zorg voor elkaar. Nu nog meer dan anders. 

 
op 26 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP