Oostkamp helpt! Initiatieven voor mensen die het moeilijk hebben

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Door de strenge maatregelen in deze corona-crisis dreigen heel wat kwetsbare inwoners in de problemen te geraken. Solidariteit en helpende handen zijn dan ook onmisbaar. In onze gemeente zijn fantastische initiatieven ontstaan. Gemeente Oostkamp heeft ook een aantal initiatieven uitgewerkt om inwoners te helpen en vrijwilligers te mobiliseren. 

Vrijwilligersplatform 

Gemeente Oostkamp zet al enige tijd in op het vrijwilligersplatform Give a day. Zo hebben al heel wat inwoners via onze website vrijwilligerswerk op maat gevonden binnen de gemeente. Dankzij deze partner heeft de gemeente sinds 25 maart een tijdelijk platform opgericht:  Oostkamp helpt. Dit platform is bedoeld om tijdens de corona-crisis de stap naar onmiddellijke hulpverlening nog vlotter te laten verlopen. Het is gericht op zowel hulpbehoevende als vrijwilligers: 

  • Heb je hulp nodig? Dan vind je op dit platform de contactgegevens om je vraag door te geven. Je kan je hulpvraag ook via dit formulier doorgeven. 
  • Wil je anderen helpen? Dan vind je er een overzicht van de vacatures waarvoor jij je kan opgeven als vrijwilliger.

Meer info over het platform

Stuur een kaartje om je buurvrouw / buurman te helpen 

Om kwetsbare groepen te bereiken die niet digitaal actief zijn, stelt de gemeente kaartjes ter beschikking die inwoners bij deze doelgroep in de bus kunnen steken. Deze kaartjes worden ook meegegeven aan de straatambassadeurs. Zij weten vaak bij welke inwoners in hun straat of buurt de nood hoog is. Deze kaartjes kan je op deze pagina downloaden

Andere initiatieven 

De gemeente treft de nodige voorbereidingen om vanaf volgende week de kwetsbare 85+ inwoners op te bellen. Voor een babbel, een geruststellend woord en om intussen te luisteren naar wat hun noden zijn. Hierover volgt later meer info. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Met deze initiatieven willen we extra aandacht geven aan de kwetsbare ouderen in onze gemeente. We willen als gemeenschap niemand in de kou laten staan. Daarom een warme oproep: zet je in als vrijwilliger om zij die het nu heel hard nodig hebben te helpen. Hou daarbij de maatregelen van social distance en hygiëne zeker in gedachten. 

Geïnteresseerd wat andere Oostkampenaren doen om elkaar te helpen en de moed erin te houden? Volg ook de facebookgroepen ‘Oostkamp solidair tegen Corona’ en ‘#8020’. 

op 25 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP