Gratis asbestcement aanleveren niet beperkt tot 2 halve dagen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

asbest_nieuwsbrief (grote weergave)
Tot vorig jaar waren er per jaar twee halve dagen waarop maximaal 10 asbestcementplaten per gezin gratis aangeboden mochten worden. Dit wordt vervangen door het aanbod om tot 200 kilogram asbestcement gratis aan te bieden, per jaar en per gezin, enkel op het recyclagepark Siemenslaan.

Er wordt tijdelijk geen asbestafval aanvaard (in het kader van de corona-maatregelen) omdat we beschermingskledij maximaal willen voorbehouden voor zorgverleners.

Met de toepassing van nieuwe software op de recyclageparken kan de gemeente binnenkort een betere oplossing aanbieden voor het accepteren van de jaarlijkse hoeveelheid gratis asbestcement van de gezinnen.

Er wordt dus niet meer enkel op 2 data gratis asbestcement aanvaard, maar het hele jaar door. De beperking ligt in het gewicht dat aangevoerd mag worden per gezin en het asbestafval wordt voortaan enkel nog aanvaard in het recyclagepark inde Siemenslaan.

Belangrijk! Voor dit asbestcement geldt de regel: gebroken platen dienen vooraf thuis goed verpakt te worden voor je ze komt aanbieden.

op 05 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP