De bibliotheek wordt WISE

Wise (grote weergave)
Eind maart stapt de bib over naar een nieuw eengemaakt bibliotheeksysteem: Wise. Om dit nieuwe systeem in gebruik te nemen, zijn de bibs gesloten. Deze voorbereidingen gaan door achter de schermen ondanks de corona-crisis. De heropstart van de bib wordt bekeken i.f.v. de richtlijnen rond corona.

OORSPRONKELIJK VOORZIENE TIMING (wordt nog herbekeken i.f.v. de richtlijnen rond de corona-crisis): 

De bibliotheken zijn terug open op:

- bibliotheek-infopunt: dinsdag 31 maart
- bib Ruddervoorde: woensdag 1 april
- bib uitleenpost Baliebrugge: vrijdag 3 april
- bib uitleenpost Moerbrugge: zaterdag 4 april
- bib uitleenpost Waardamme en Hertsberge: dinsdag 7 april

Bekijk alle openingsuren

Voordelen
Dankzij Wise kunnen leners een pak vlotter materiaal van de bib ontlenen of terugbrengen. Ook de bibliotheekmedewerkers zullen het verschil voelen. Boeken uitlenen en innemen, nieuwe leners inschrijven en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in een bib worden makkelijker én gebruiksvriendelijker.

Even gesloten
Tijdens de sluiting krijgen de medewerkers een opleiding om met de nieuwe software te leren werken. Het hele systeem wordt dan ook tot in de puntjes getest, tot de zelfuitleen- en betaalautomaat toe.

Langere uitleentermijn
Tijdens de sluiting van de bib kan je niet lenen of terugbrengen, verlengen of reserveren. Ook de online service Mijn Bibliotheek en de catalogus zullen niet werken. Om de sluitingsperiode te overbruggen, wordt de leentermijn aangepast.

Ga naar de online catalogus en sla je voorraad boeken in

op 28 februari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP