Maart = maand van de alcohol- en drugspreventie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het Houtsche op bezoek bij het 6de leerjaar van VBS De Sprong in Waardamme (grote weergave)
Alcohol is algemeen aanvaard in onze maatschappij. Een feestje zonder alcohol is moeilijk voor te stellen. Maar alcohol is niet zonder gevaar. De gemeente zet al jaren in op preventie en steunt ook dit jaar het M.E.G.A - project (= Mijn Eigen Goed Antwoord).

Een feestje zonder alcohol is moeilijk voor te stellen. Maar alcohol is niet zonder gevaar: overmatig drinken schaadt je gezondheid én het is ook een veel voorkomende oorzaak van verkeersongevallen. Net als alcohol zijn ook drugs niet zonder gevaar. Daarom blijft preventie belangrijk, zeker op jonge leeftijd.

M.E.G.A. sensibiliseert jongeren

De gemeente zet al jaren in op preventie en steunt ook dit jaar het M.E.G.A - project (= Mijn Eigen Goed Antwoord). Met dit project worden jongeren gestimuleerd om goede en gezonde keuzes te maken en hen de juiste vaardigheden daarvoor bij te brengen.

Agenten van politiezone Het Houtsche bezoeken de verschillende scholen in Oostkamp en geven aan de leerlingen van het 6de leerjaar drie interactieve lessen. Deze gaan over het belang van veiligheid, legale en illegale genotsmiddelen. Ook informatie over verschillende diensten zoals de drugslijn, AWEL en de zelfmoordlijn wordt meegegeven.

Deze maand gaan leerlingen van het 6de leerjaar in het kader van M.E.G.A. naar de toneelvoorstelling Dronken in de rook: een uit het leven gegrepen stuk dat aantoont wat de gevolgen kunnen zijn van gebruik van genotsmiddelen.

Als je twijfelt of jijzelf of iemand anders te veel drinkt, doe een test op de website van alcoholhulp. Ken je iemand met een drugsprobleem, dan kan je terecht bij de Druglijn.

op 28 februari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP