Keuzemenu noodnummer 112

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Keuzemenu 112 (grote weergave)
Eén nummer om te onthouden!

Dinsdag 11/2 is het de Europese dag van het Alarmnummer 112. Het nummer 112 is gratis beschikbaar in ruim vijftig Europese landen en dit 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Vanaf 11/2 wordt er in België een keuzemenu ingevoerd voor het noodnummer 112. Of je nu naar 112 of 101 belt, je krijgt steeds dezelfde keuze: de brandweer, de ambulance of de politie. Zodra de keuze gemaakt is, word je rechtstreeks met de juiste noodcentrale doorverbonden. Dankzij het keuzemenu is het gemakkelijker om in noodsituaties een keuze te maken en wordt vermeden dat de oproep van de persoon moet worden doorgeschakeld.

Je zal altijd geholpen worden als je het noodnummer 112 belt, ook als het niet lukt om een keuze te maken, of als je geen of de verkeerde keuze gemaakt zou hebben.

Meer info: website 112

Tips

1. Staat de app 112 BE op je gsm? 

Via de app 112 BE kan je snel kiezen voor ziekenwagen, brandweer en politie. Je opent de app en kiest het type hulp via een icoon. De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie.

Gratis beschikbaar voor iPhone en Android

2. Leer aan kinderen hoe ze moeten bellen naar 112

Bekijk de video voor kinderen

op 10 februari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP